Träning och tävling

Här finner du information om våra träningar och tävlingar.

Träna hos oss

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi på Uddevalla Judo erbjuder varierad träning, barnträning, motionsträning, tävlingsträning samt fysisk och mental träning för samtliga medlemmar. Vi håller till på I17 området. Kör igenom den (gamla) huvudporten till regementet och tag därefter första till vänster. Vi finns i den stora grå byggnaden på höger sida med skylten “Budoalliansen”.

Barnträning: Måndag och onsdag 17.30 till 18.30 från 8 år.


Vuxenträning: Måndag och onsdag 18.30 till 19.30 från ca 13 år.


Nybörjargrupp för vuxna: Måndagar 19.30 till 21.00 från 16 år.


Stor och liten grupp: Lördagar 10.00 till 11.00 från 4 till 7 år tillsammans med en vuxen.
 

 


För mer information
Evelina Granholm: 070-382 58 67

 

Träningsavgifter

Medlemsavgift
100 kr/år

Träningsavgift
350 kr/termin för judokor under 20 år
450 kr/termin för judokor över 20 år

Judopass
Du som vill tävla måste också skaffa ett judopass, vilket kostar 150 kr. Judopasset visar att du har en klubbtillhörighet och är försäkrad och är en förutsättning för att få tävla.

Bankgironummer: 5022-0599
Uddevalla-Judo-17

Nybörjarträning

Första gången du kommer till oss har du på dig till exempel en t-shirt och “mjukisbyxor”. Dina naglar är klippta och smycken, piercingar är borttagna. Detta pga skaderisken. Har du nytagna hål och inte kan ta bort tex örhänget tejpar du det på träningen.

Information om tävlingar

Klubben arrangerar tävlingar på hemmaplan samt att vi även åker på tävlingar hos andra klubbar. Här kan du läsa vad som gäller och vilka regler som finns. Vi tar även upp tips som är bra att tänka på inför tävlingar!

Inplanerade tävlingar hittar du i vår tävlingskalender.
Uddevalla-Judo-9

Klubbmästerskap

Uddevalla judoklubb arrangerar klubbmästerskap två gånger om året. Alla tränande medlemmar barn såväl som vuxna, nybörjare såväl som erfarna, är välkomna att delta. Anmälan för deltagande i klubbmästerskapet görs på plats, datum och starttid meddelas i alla kanaler (hemsida, facebook, anslagstavlan och vid träningen) när det närmar sig.

Tävling utanför klubben

Information om tävlingar som klubben åker till sätts upp på anslagstavlan i dojon, och framförs muntligt vid träningarna – oftast precis i slutet av träningen. Anmäl att du/ditt barn vill delta genom att skicka sms till tränare Evelina (tel 070-382 58 67) med namn och personnummer (och, om det är ett barn som tävlar: vilken vuxen som följer med barnet till tävlingen – en förälder eller kompis förälder, t ex).

Information

Preliminär information om tid för invägning, tävlingsstart osv finns i den arrangerande klubbens tävlingsinbjudan, som sätts upp på anslagstavlan i dojon. Om det är en större tävling så kan inbjudan också hittas i kalendern på judo.se Tiderna brukar justeras inför tävlingsdagen, så ni får besked någon dag innan av den tränare som följer med på tävlingen om vilka tider som gäller. Uddevalla Judoklubb betalar tävlingsavgiften till den arrangerande klubben. Vid samåkning kan klubben betala milersättning enligt skatteverkets schablon – be tränare om en blankett att fylla i.
Inför tävling:
 • Du behöver ett judopass. Det kostar 150kr och skrivs ut av en tränare på klubben första gången du ska tävla. Be om det i god tid. Till passet behöver du även ordna fyra stycken passfoton (35×45 mm).
 • Flickor och kvinnor tävlar med vit t-shirt under jackan.
 • Pojkar och män tävlar utan t-shirt under jackan.
 • Inga smycken och du ska har kortklippta naglar på fingrar och tår.
 • Om du har långt hår ska det vara uppsatt på ett ordentligt sätt så att håret inte faller ned på jackan.
 • Hårnålar och spännen är inte tillåtna av säkerhetsskäl och kontrollera att hårsnoddarna inte har metallclip.
Tänk också på:
 • Var i god tid till invägning och tävlingsstart.
 • Judotävlingar kan ha mycket väntetid, men när det väl händer går det fort.
 • Ta med matsäck. Ibland finns det fika/mat att köpa.
 • Samåk – berätta om du har plats över i bilen.
 • Ta med ditt bästa humör, njut av dagen, heja på dina kompisar och titta på alla spännande matcher.